Nokialla työskentelevä parturi-kampaaja Sari Hokkanen sai kunnian leikata ensimmäiset ”viralliset” #Juhlatukka100-kampanjan veteraanit. Vihnuskodin Marian pirtissä asustelevat sotaveteraani Soini Järvinen sekä pikkulotta Elsa Aaltonen saivat maksuttoman hiustenleikkauksen lisäksi Sarista mukavaa juttuseuraa. Vaikka välillä Järvisen muisti pettääkin, kertoo hän elävästi rankoista sota-ajoista ja sen jälkeisestä elämästään sujuvasti leikkauksen yhteydessä.

Minusta on hieno asia auttaa veteraaneja, jotka ovat sodassa olleet ja puolustaneet meidän maatamme. He ovat eläneet rankkaa elämää sinä aikana, ja Soininkin elämä on muutenkin ollut rankkaa. Aina on hienoa auttaa ihmisiä”, Hokkanen kertoo.

Tämä kampanja on mahtava tapa osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan, jotka ovat oman osansa jo maamme eteen tehneet. Sen lisäksi, että veteraanien ja lottien hiukset saavat arvoisensa käsittelyn Suomen 100-vuotisjuhlaa varten, on leikkaustuokio monille vanhuksille piristävä ja sosiaalinen tapahtuma. Hyvän mielen lisäksi hyväntekijät saavat takuulla kuulla sellaisia kertomuksia sota-ajalta, joita harva enää pääsee kuulemaan”, kertoo Timo Pyrrö Hiuksilla Hyvää ry:stä.

#Juhlatukka100 on Hiuksilla Hyvää ry:n ideoima hyväntekeväisyyskampanja, jossa kunnianosoituksena maatamme kohtaan tehdystä työstä pyritään leikkaamaan mahdollisimman monen veteraanin hiukset ennen itsenäisyyspäivän juhlia. Lue lisää ja ilmoita kampaamosi mukaan tekmään Hiuksilla Hyvää täältä.

Share This